Sådan rengøre du dit køkken

Fasterchef vil gøre dit liv nemmere i køkkenet. Her vil du kunne finde nemme og hurtige opskrifer, samt blogging om livsstil, sundhed og tips til køkkenet.

recent

Sådan kan du bygge din egen bar

Mange mænd drømmer om at få en bar op at stå i hjemmet. Det er perfekt til fester og selskaber, hvor man kan skabe...

Sådan rengøre du dit køkken

Det er utroligt vigtigt at rengøre sit køkken ofte. Køkkenet er en af de rum der er mest udsat for bakterier, og det er...

Hvor kan man finde inspiration til opskrifter?

Mange kender nok frustrationerne der følger med at stå for aftensmaden. En af de hyppigste problemstillinger er altid "hvad skal vi have at spise?",...

Lav mad over bål

Mad over bål er undervurderet, hvad enten det er ude i naturen, eller hjemme i haven, så er det både hyggeligt og velsmagende at...

Få styr på køkkenudstyret til de små

Har du børn, og vil de gerne hjælpe til i køkkenet, eller går deres madkasser altid i stykker. Så læs med her, hvor vi...

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er utroligt vigtigt at rengøre sit køkken ofte. Køkkenet er en af de rum der er mest udsat for bakterier, og det er altså her du tilbereder det du skal putte i munden, og i sidste ende kan det ende ud med alvorlig sygdom. Det er ikke for sjov at sundhedsstyrelsen har opfundet smiley systemet til restauranter. Hvis du vil have en glad smiley til dit eget køkken, så læs med her, hvor vi giver en guide til rengøring af køkkenet.

Tekstilerne

køkkensvamp, børste, karklud og viskestykker er alle blandt de ting der opfanger flest bakterier, samtidig med at det er de redskaber man bruger til at gøre rent. Derfor er det vigtigt at du bruger tekstiler som er rene, og at du får udskiftet og desinficeret de brugte tekstiler.

Køkkenvasken

Sørg for at rengøre din køkkenvask dagligt. køkkenvasken er der mange madrester ofte ender, og derfor skal den også gøres ren oftere. Nede i afløbet samler der sig ofte skidt som man lige skal fjerne, så vandet kan løbe igennem. Når du rengøre håndvasken skal du bruge desinficerende rengøringsmidler, men du skal heller ikke bruge midler som er sundhedsskadelige.

Elkedel eller kaffemaskine

Varme og fugtige steder kan også samle bakterier og kalk. derfor er det vigtigt at rengøre ofte. Det kan godt være at vandet bliver kogt og bakterierne dør, men den koger ikke hele tiden, og hvis der er samlet mug i din elkedel er det altså katastrofalt. du rengør kaffemaskine eller elkedel ved at lave en blanding af eddikesyre og vand, som du derefter starter maskinen med. Dette skylder alt kalk og skidt helt væk. Efter behandlingen skal du lige kører maskinen igennem med almindeligt vand 3 gange, så skulle alle rester fra eddikesyre gerne være væk, og du kan igen lave kaffe og varme vand.

Du kan også vælge at få privat rengøring fra et rengørings bureau.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram