Madlavning til store arrangementer

Fasterchef vil gøre dit liv nemmere i køkkenet. Her vil du kunne finde nemme og hurtige opskrifer, samt blogging om livsstil, sundhed og tips til køkkenet.

recent

Sådan kan du bygge din egen bar

Mange mænd drømmer om at få en bar op at stå i hjemmet. Det er perfekt til fester og selskaber, hvor man kan skabe...

Sådan rengøre du dit køkken

Det er utroligt vigtigt at rengøre sit køkken ofte. Køkkenet er en af de rum der er mest udsat for bakterier, og det er...

Hvor kan man finde inspiration til opskrifter?

Mange kender nok frustrationerne der følger med at stå for aftensmaden. En af de hyppigste problemstillinger er altid "hvad skal vi have at spise?",...

Lav mad over bål

Mad over bål er undervurderet, hvad enten det er ude i naturen, eller hjemme i haven, så er det både hyggeligt og velsmagende at...

Få styr på køkkenudstyret til de små

Har du børn, og vil de gerne hjælpe til i køkkenet, eller går deres madkasser altid i stykker. Så læs med her, hvor vi...

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du står og skal lave mad til et stort arrangement, så tag det helt roligt. Når du skal lave mad til mange mennesker, er det de samme opgaver, bare i større omfang. Så find de store gryder frem, her giver vi dig en guide på hvordan man nemt kan lave mad til mange mennesker af gangen.

Keep it simple

Når du skal lave mad til mange mennesker, handler det om ikke at sluge en for stor mundfuld. Derfor kræver det altså lidt planlægning, som starter minimum et par dage. Vi starter med menuen, det er nemlig vigtigt at du vælger en menu som er lækker. Vi anbefaler fx at du til forret vælger noget du kan lave dagen før, som fx suppe. Hvis du vælger noget du laver dagen før, så kan du fokusere på de andre retter.

Vælg et stort stykke kød som du kan langtidsstege, måske noget du kan sætte i grillen? Derefter kan du så bruge tid på tilbehør. Sørg for at tænke i plads og tid, så du ikke har trafikprop i ovnen. Brug alle de muligheder, så hvis du har en stor grill, så du kan udnytte pladsen.

Forberedning

Det er vigtigt at du er forberedt godt, ligesom vi har nævnte før. Så lav det mad du kan gøre klar dagen inden. Skrald kartofler, lav suppe osv. det kan bare hjælpe dig rigtig meget på selve dagen. Derudover så skal du have styr på dine ingredienser. Hvis du skal lave mad til mange mennesker så får du travlt, derfor skal du have handlet alt inden. Du har ikke tid til lige at smutte ned og hente ekstra fløde på dagen.

Buffet eller portionsanretning?

Overvej om menuen skal bestå af buffet eller portionsanretninger. Deserter kan du fx vælge at portions-anrette, også have det opdelt. Hvis du servere rejecocktail til forret, vil man typisk også bare portions-anrette.

Catering

Du kan også vælge at bestille noget catering, det behøves ikke være til alle retter. Det kan fx være du bare bestiller catering til hovedretten. Vi kan helt klart anbefale steder som fx Hindsgavl.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram