Lav mad over bål

Fasterchef vil gøre dit liv nemmere i køkkenet. Her vil du kunne finde nemme og hurtige opskrifer, samt blogging om livsstil, sundhed og tips til køkkenet.

recent

Sådan kan du bygge din egen bar

Mange mænd drømmer om at få en bar op at stå i hjemmet. Det er perfekt til fester og selskaber, hvor man kan skabe...

Sådan rengøre du dit køkken

Det er utroligt vigtigt at rengøre sit køkken ofte. Køkkenet er en af de rum der er mest udsat for bakterier, og det er...

Hvor kan man finde inspiration til opskrifter?

Mange kender nok frustrationerne der følger med at stå for aftensmaden. En af de hyppigste problemstillinger er altid "hvad skal vi have at spise?",...

Lav mad over bål

Mad over bål er undervurderet, hvad enten det er ude i naturen, eller hjemme i haven, så er det både hyggeligt og velsmagende at...

Få styr på køkkenudstyret til de små

Har du børn, og vil de gerne hjælpe til i køkkenet, eller går deres madkasser altid i stykker. Så læs med her, hvor vi...

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mad over bål er undervurderet, hvad enten det er ude i naturen, eller hjemme i haven, så er det både hyggeligt og velsmagende at lave mad over bålet. Læs med her, hvor vi kommer med nogle tips til at lave lækker mad over bålet.

Det er ikke raketvidenskab at opsætte et bål og sætte noget mad over, men alligevel føler vi at der er behov for en guide til at opsætte dit bål, så du kan komme godt igang.

Bålet

Hvis du skal have en god oplevelse med bålmad, er det altså vigtigt at du får lavet det rigtige bål. Du kan faktisk købe en bålplads online, som du kan montere ude i haven, og som fungere rigtig godt til madlavning over bål.

Det er vigtigt at du får opsat det rigtige bål, og det gør du altså ved at tænde det i god tid. På den måde får dit bål en god størrelse inden du kan gå igang. Du skal også lige vide om dit bål kræver gløder eller flammer, og hvis du skal bruge begge, skal du time det, så du laver noget over flammer, før du går over i gløder.

Grejet

En af de store problemer ved at lave mad over bål, også grunden til at mange holder sig fra det, er at det er svært at styre varmen. Hvis man ikke har styr på at lave mad over bålet, kan det ofte ende ud i at maden bliver brændt. Derfor kan du med fordel anskaffe dig grej til bålet, hvor du kan justere i eksempelvis højden. Skaf dig en rist, hvor du kan justere højden hurtigt. På den måde kan du hele tiden justere i varmen, og hvis dit bål er for varmt, kan du stadig være igang.

Derudover skal du også have fat i gryder og andet udstyr der kan tåle flammer og høj varme. Du skal også have fat på noget udstyr som er langt, så du kan række ind over bålet, uden at brænde dig.

 

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram