Har du styr på rengøring af dit køkken?

Fasterchef vil gøre dit liv nemmere i køkkenet. Her vil du kunne finde nemme og hurtige opskrifer, samt blogging om livsstil, sundhed og tips til køkkenet.

recent

Sådan kan du bygge din egen bar

Mange mænd drømmer om at få en bar op at stå i hjemmet. Det er perfekt til fester og selskaber, hvor man kan skabe...

Sådan rengøre du dit køkken

Det er utroligt vigtigt at rengøre sit køkken ofte. Køkkenet er en af de rum der er mest udsat for bakterier, og det er...

Hvor kan man finde inspiration til opskrifter?

Mange kender nok frustrationerne der følger med at stå for aftensmaden. En af de hyppigste problemstillinger er altid "hvad skal vi have at spise?",...

Lav mad over bål

Mad over bål er undervurderet, hvad enten det er ude i naturen, eller hjemme i haven, så er det både hyggeligt og velsmagende at...

Få styr på køkkenudstyret til de små

Har du børn, og vil de gerne hjælpe til i køkkenet, eller går deres madkasser altid i stykker. Så læs med her, hvor vi...

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I et køkken er rengøring ekstremt vigtigt, det er noget man skal have styr på. Der er mange steder man skal huske at rengøre, som man ellers ikke ville tænke over normalt. Det kan være en besværlig opgave, det er også derfor at vi vil give dig en guide til rengøring af køkkenet. I artiklen vil vi gennemgå smarte produkter du kan benytte dig af, samtidig med en generel gennemgang af rengøringen i et køkken.

Tekstiler

Det er vigtigt at du ofte skifter ud i karklude, viskestykker og andre former for tekstiler i dit køkken. Det er disse hvor der samler sig flest bakterier, og det er også her der er størst risiko for at man eksempelvis bliver syg. Husk at skift dem ud ugenligt eller dagligt, og få dem vasket.

Sikkerhed

Før du går igang med at sprøjte og rengøre med stærke kemikalier, så husk lige gummihandskerne. Hvis du virkelig har fat i nogle kraftige produkter, så er der også nogle som påkræver maske og briller.

Brug de rigtige produkter

Man skal ikke bare bruge stærke rengøringsmidler til alt, og man skal heller ikke bruge universalrengøring til alt. Det er vigtigt at vide hvad man skal bruge hvor. Man bruger fx syre mod kalk, og man bruger sæbe mod fedt. Det er farligt at bruge de stærke rengøringsmidler overalt. Man skal passe på når man gør rent i et køkken, fordi det er her man laver mad, og nogle rengøringsproduker kan altså være sundhedsskadelige.

Rækkefølge

Når man rengører et køkken, er det vigtigt man altid starte oppefra og ned. I et køkken er der meget skidt og krummer, så det ville være at modarbejde sig selv, hvis man ikke overholdte denne regel.

Tip: husk at rengøre emhætten, da det er den genstand som bliver allermest beskidt i et køkken. Du kan eventuelt tage filtrerne ud, og putte dem i opvaskeren.

 

 

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram