Få smagen af Italien hjem i køkkenet

Fasterchef vil gøre dit liv nemmere i køkkenet. Her vil du kunne finde nemme og hurtige opskrifer, samt blogging om livsstil, sundhed og tips til køkkenet.

recent

Sådan kan du bygge din egen bar

Mange mænd drømmer om at få en bar op at stå i hjemmet. Det er perfekt til fester og selskaber, hvor man kan skabe...

Sådan rengøre du dit køkken

Det er utroligt vigtigt at rengøre sit køkken ofte. Køkkenet er en af de rum der er mest udsat for bakterier, og det er...

Hvor kan man finde inspiration til opskrifter?

Mange kender nok frustrationerne der følger med at stå for aftensmaden. En af de hyppigste problemstillinger er altid "hvad skal vi have at spise?",...

Lav mad over bål

Mad over bål er undervurderet, hvad enten det er ude i naturen, eller hjemme i haven, så er det både hyggeligt og velsmagende at...

Få styr på køkkenudstyret til de små

Har du børn, og vil de gerne hjælpe til i køkkenet, eller går deres madkasser altid i stykker. Så læs med her, hvor vi...

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange elsker smagen af italiensk mad, og det danske land har altså også taget imod det italienske køkken, med stor kærlighed meget længe. Vi danskere er så vilde med det italiensk mad, desværre er vi bare ikke så gode til at lave maden, ligesom på restauranten nede i Italien. Derfor skal du læse med her, hvis du er træt af spaghetti kødsovs, og hellere vil spise spaghetti bolognese.

De rigtige opskrifter

Hvis du skal opnå success i med den italienske madlavning, så afhænger det altså af at du ændrer dine sædvanlige vaner. Vi skal have droppet de “danske” versioner af det italienske køkken. Smid dine gamle lasagne og spaghetti kødsovs opskrifter, i skraldespanden. Gå på nettet eller youtube, her kan man sagtens finde italiensk mad lavet af italienere. Blandt på Jamie Oliver’s youtube kanal, der er ofte gæste kokke fra Italien inde og lave de italienske klassikere.

Brug de smarte tips

Det italienske køkken er meget mandsdomineret, i hvert fald i restaurations branchen. De italienske mænd sætter meget stolthed i forbindelse med deres madlavning, og derfor vil der ofte være mange små tips og råd. Det er ikke sikkert at alle de gode tips virker, fx er der et gammelt trick, om at smide korkproppen fra en flaske prosecco i kogevandet. Om tippet holder skal vi ikke gøre os kloge på, men der er altså nogen mennesker der sværger vil alle disse gamle tricks.

Et godt trick du kan tage med dig i din madlavning, kunne fx være at bruge skorpen fra parmesanosten. Mange italienske retter benytter parmesanost, i fx spaghetti meatballs skal du ofte bruge parmesanen, så kan du lige tage skorpen, og putte den ned i saucen mens den simrer.

De gode råvarer

Vigtigst af alt er selvfølgelig at man anskaffer sig de rigtige råvarer. Der er også en god grund til at de danske versioner, ikke smager præcist ligesom dem du kan få nede i Italien. Det er ikke de samme råvarer man kan få fat i heroppe, som de bruger dernede. Derfor kan vi stærkt anbefale at du køber dine italienske råvarer online lige her.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram